artists

ΑΛΕΚΟΣ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Αλέκος Ζαζόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Κατάγεται από μουσική οικογένεια. Συγκεκριμένα ο πατέρας του ήταν μουσικός και κοντά του πρωτοτραγούδησε σε ηλικία 14 χρονών.
Σπούδασε στη Γεωπονική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, αλλά από νεαρή ηλικία τον κέρδισε η αγάπη του για το τραγούδι.
Στην καλλιτεχνική του διαδρομή έχει συνεργαστεί με πολλά ονόματα του χώρου όπως την Πέγκυ Ζήνα, τον Χρήστο Δάντη, τον Θέμη Αδαμαντίδη την Άντζελα Δημητρίου, τον Γιώργο Μαργαρίτη, τη Νατάσσα Γερασιμίδου και άλλους.

Την πρώτη επαφή με τη δισκογραφία την κάνει στη Θεσσαλονίκη και τη δισκογραφική εταιρία VASIPAP όπου κυκλοφορεί το πρώτο του LP με τίτλο "ΕΥΘΥΝΟΜΑΙ" μια δουλειά που περιλαμβάνει 11 τραγούδια σε μουσική του Γιάννη Μπουφίδη και στίχους της Ρένας Αυγέρη, Δημήτρη Τσορλιανού, Φώτη Μαυρίδη και του ίδιου. Αμέσως ξεχώρισαν τα τραγούδια "Πάλι τα ίδια" και "Στο μονοπάτι της αγάπης".
Την επόμενη χρονιά ακολουθεί η δεύτερη δισκογραφική δουλειά του Αλέκου με τον τίτλο "Ό,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΣ" σε στίχους του Νίκου Θέου και Ανδρέα Σπυρόπουλου και μουσική του Παναγιώτη Στεργίου, του Χάρη Κωστόπουλου, του Δημήτρη Κωστόπουλου, του Αλέξη Κωστόπουλου και του ίδιου.
Το 1995 και μετά από παρότρυνση της αείμνηστης ηθοποιού και τραγουδίστριας Νατάσσας Γερασιμίδου, αποφασίζει να κατέβει στην Αθήνα. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα καταφέρνει να αγαπηθεί και από το αθηναϊκό κοινό.

Στο μαγαζί που εμφανίζεται, τον ακούνε δυο καταξιωμένοι και με πολλές περγαμηνές δημιουργοί, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, οι οποίοι εμπιστεύονται αμέσως το ταλέντο του και αποφασίζουν να υπογράψουν τη σύνθεση και τους στίχους στην 3η προσωπική του δουλειά, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο το 1999 από την UNIVERSAL και είχε τον τίτλο "Καταγγέλλω". Το CD αυτό περιλάμβανε 12 τραγούδια με καθαρά λαϊκό ύφος και ερμηνεία γεμάτη πάθος και συναίσθημα, κάτι που δηλώνει άλλωστε την πραγματική αγάπη του Αλέκου για το Ελληνικό τραγούδι. Από τη δουλειά αυτή ξεχώρισαν το "Όταν είσαι φτωχή στο μυαλό", "Δε νοιάζεται κανείς" και "Από ποιόν πλανήτη είσαι".
Τον Δεκέμβριο του 2002 ο Αλέκος επιστρέφει στη VASIPAP και κυκλοφορεί το "'Εχεις φύγει" σε στίχους και μουσική του Σάκη Βέρρου. Αυτή η δουλειά περιλαμβάνει 15 τραγούδια τα οποία υπογράφουν ο Γιάννης Κουρκουμέλης, ο Σωτήρης Κόρδας, ο Ιωσήφ Σαρασίδης, ο Μπάμπης Κεμανετζίδης, ο Νεκτάριος Μπήτρος, ο Βασίλης Ζαζόπουλος, ο Γιώργος Φαρμάκης, ο Γρηγόρης Μακρίδης, ο Νίκος Γρεβενιώτης, ο Θεόφιλος, ο Μάνος Εμμανουήλ, ο Αρτάν Κόμπο και ο ίδιος.
Το 2004 βρίσκει και παλι τον Αλέκο στο studio.  Ο Σταμάτης Γονίδης υπογράφει τα 3 από τα 10 τραγούδια του νέου του CD, που έχει τον τίτλο "Άμα θέλεις εσύ" και σημειώνει μεγάλη επιτυχία από τις πρώτες κιόλας μέρες κυκλοφορίας του.

Το καλοκαίρι του 2006 ο Αλέκος ηχογραφεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ΑΛΕΚΟΣ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΣ "ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΡΙΣΤΗΣ" σε μουσική Παν. Καπίρη και στίχους Γιώργου Σκλάβαινα και κυκλοφορεί από την ALPHA RECORDS. Το cd περιλαμβάνει 12 τραγούδια σε μουσικές των Παν. Καπίρη, Σταμάτη Γονίδη, Αλέκου Ζαζόπουλου, Βασίλη Ζαζόπουλου και Τάσου Σούρμπα ενώ στίχους έχουν γράψει οι Γιώργος Σκλάβενας, Νίκη Σπυροπούλου, Σταμάτης Γονίδης, Αγγελος, Παν. Καπίρης, Αλέκος και Βασίλης Ζαζόπουλος.
Τον Μάϊο του 2007 κυκλοφορεί μια ζωντανή ηχογράφηση από τις ΝΟΤΕΣ με τίτλο Αλέκος Ζαζόπουλος "Στην υγειά της αχάριστης" Live από τις ΝΟΤΕΣ, που περιλαμβάνει και το νέο του τραγούδι με τίτλο "Πού να βρω το κορίτσι" σε στίχους και μουσική του Σάκη Καντά.
Το Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου κυκλοφορεί η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Οι άντρες δεν παρακαλάνε" από τη VIRUS με 14 νέα τραγούδια των Πάνου Καπίρη, Ναταλίας Γερμανού, Γιάννη Καραλή, Αλέκου Χρυσοβέργη, Σπύρου Γιατρά, Σταμάτη Γονίδη, Νίκης Σπυροπούλου, Γιάννη Κουρκουμέλη, Αντώνη Παππά, Φώντα Θεοδώρου, Γιώργου Δεγιεμερτζόγλου, Δημήτρη Χάρμα, Άγγελου Παλαιολόγου, Γιάννη Πετρίδη, Αγγελικής Μακρυνιώτη, Αγγελικής Βοϊράκου και Τάσου Σδρόλια.

Το καλοκαίρι του 2008 η νέα δισκογραφική δουλεία του Αλέκου είναι μια ζωντανή ηχογράφηση από τις Νότες το "Νότες Live 2".
Τον Μάιο του 2009 κυκλοφορεί το "Ελικόπτερο" σε μουσική και στίχους του Γιάννη Κάραλη. Το CD υπογραφούν επίσης οι Αντώνης Βαρδης, Βασίλης Γιαννόπουλος, Πάνος Καπίρης, Φώντας Θεοδώρου, Αλέκος Ζαζόπουλος, Ηλίας Τσαπατσάρης, Δημήτρης Χαϊντούτης και Φωτεινή Καλογερίδου
Το 2010 ο Αλέκος κάνει ανεπανόρθωτες ζημιές με το νέο του CD με τίτλο "Ανεπανόρθωτη ζημιά" σε μουσική εξολοκλήρου του Πάνου Καπίρη και σε στίχους των Πάνου Καπίρη, Φώντα Θεοδώρου, Άγγελου Παλαιολόγου, Αντώνη Παππά, Βασίλη Κουτσολέλου και του Αλέκου Ζαζόπουλου. Από την πρώτη στιγμή ξεχώρισαν το αστέρι μου, το χαλάλι σου και η ανεπανόρθωτη ζημιά.
2011  "Φήμες" και "Πάρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου" στη LYRA,
ενώ το 2012 αλλάζει δισκογραφικό σπίτι και κυκλοφορεί το "Ανα πάσα στιγμή" στο νέο  cd  ΜΑΥΑ -ΜΑΥΑ LIVE στη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ.
Ακολουθούν singles οπως  τα "Καμία επαφή" της Ελένης Γιαννατσούλια και Π. Καπίρη,  "Εγώ είμαι άλλη φάση" των Φώντα Θεοδώρου και Πάνου Καπίρη,  "Αναμάρτητος δεν είμαι" σε στίχους Γιώργου Σκλάβαινα και μουσική Αλέκου Ζαζόπουλου και το "Κι εγώ σ' αγαπώ" σε στίχους Γιάννη Μαλλιά και μουσική Κωνσταντίνου Γαλανού.
2015 και έρχεται το νέο τραγούδι του ΖΑΖΟ  με τίτλο "ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ" που κυκλοφορεί από τη  Spicy  σε μουσική Νίκου Γεωργόπουλου και στίχους Χρήστου Αναστασίου.