news

ΙΩΝΙΑ - ΠΥΛΗ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ (1922 - 2023)

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου παρουσιάστηκε κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε μία μοναδική βραδιά το πρωτότυπο μουσικό ορατόριο «ΙΩΝΙΑ- Πύλη στον Χρόνο»!

Εκπληρώθηκε ένα ηθικό χρέος στην ταυτότητα και την ιστορία μας και μεταδόθηκε το μήνυμα για τη διαχρονικότητα των αξιών και του πολιτισμού!

Μία συγκλονιστική συναυλία – ορόσημο που με αφορμή τη συμπλήρωση το 2022 των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, τίμησε την μνήμη και τα επιτεύγματα εκατομμυρίων Ελλήνων, που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους, αλλά δεν έπαψαν να αισιοδοξούν για το ξεκίνημα μίας νέας ζωής. Από την Ιωνία σε μια άλλη γη.

Η πρωτότυπη σύνθεση και η ενορχήστρωση είναι του Θάνου Γεωργουλά και οι στίχοι, τα κείμενα και η αφήγηση ανήκουν στον Κώστα Τερζάκη. Μέσα από τη δύναμη 23 ολοκαίνουργιων τραγουδιών και αφηγηματικών κειμένων ανάμεσά τους, οι δημιουργοί αφηγήθηκαν την ιστορία από το 1922 έως σήμερα και οι θεατές αισθάνθηκαν τα γεγονότα που καθόρισαν την σύγχρονη Ελλάδα. Οι δημιουργοί κατάφεραν να γεφυρώσουν αυτά τα 100 χρόνια, άγγιξαν τις καρδιές µας και ζωντάνεψαν µε σύγχρονο, ανθρωποκεντρικό τρόπο τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας µας.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Άκης Δείξιμος και μαζί τους η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης ένωσαν τις φωνές τους και μας ταξίδεψαν με μία μαγική συναυλία!

Μαζί τους στη σκηνή του Ηρωδείου βρέθηκαν ακόμα 130 καλλιτέχνες : 21 μουσικοί, οι 70μελείς Παιδικές Χορωδίες Σπύρου Λάμπρου και Γιώργου Σκλήκα, καθώς και η 50μελής Χορωδία Ενηλίκων Δήμου Νέας Σμύρνης.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι: AHEPA ΕΛΛΑΣ, ΑHΕPΑ Π. Φαλήρου και AHEPA Πειραιά, που τόσα χρόνια με τις δράσεις τους διατηρούν τον Ελληνισμό στη σύγχρονη κοινωνία και προωθούν τα ιδανικά της ανθρωπιάς, της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Στη συναυλία παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Οικονομικών κος Θεοχάρης, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κα Βιδάλη, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ζαφείριος Κουτελιέρης – Εκπρόσωπος Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου Β’, εκπρόσωποι από τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο, καθώς και τον καλλιτεχνικό όπως οι ηθοποιοί η Ελένη Φιλίνη, ο Άλκης Κούρκουλος, ο Μέμος Μπεγνής, η Ευγενία Παναγοπούλου, ο σεναριογράφος Πάνος Αμαραντίδης και πολλοί άλλοι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ: https://bit.ly/45zUfxV

 

ΙΩΝΙΑ - Πύλη στον Χρόνο 1922-2023
Μία συναυλία υψηλής αισθητικής!

Παραγωγή: SPICY

Με τη Συνεργασία: AHEPA ΕΛΛΑΣ, AHEPA ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, AHEPA ΠΕΙΡΑΙΑ

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Χορηγός Επικοινωνίας: ΣΚΑΪ ΤV

Χορηγοί:
ΛΟΥΞ - Φυσική Ελληνική Απόλαυση
Le Spot
Lamborghini Athens
Ζεος Ζυθοποιία
Portobellos.gr
Bergmann Kord Hair Clinic
Omonia Trans