news

Desmond Child Rocks The Parthenon - Gala - 26/6/2022

Την προηγούμενη ημέρα της συναυλίας (Κυριακή 26 Ιουνίου 2022), πραγματοποιήθηκε Φιλανθρωπικό Δείπνο – Gala στο Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης, η Υπουργός Παιδείας κα Niki Kerameus, η κυρία Λιάνα Μόσχου, Διευθύντρια Marketing Communications Strategy Σταθερής & Κινητής της COSMOTE και τέλος μίλησε ο ίδιος ο Desmond Child που για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στην αγάπη του στην Ελλάδα, που τη θεωρεί το δεύτερο σπίτι του και φυσικά τόνισε την υποστήριξη του στο αίτημα της Ελλάδος για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα.
Προηγήθηκε ξενάγηση των καλλιτεχνών από τον Γενικό Διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης καθηγητή κ. Νικόλαου Σταμπολίδη, ο οποίος και εκπροσώπησε τη χώρα μας και το αίτημά της στη Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO για την Επιστροφή των Πολιτιστικών Αγαθών στις Χώρες Προέλευσης το Μάιο του 2022.


Ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Κώστας Μπακογιάννης τόνισε:
«Θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σ’ αυτή τη γιορτή. Μια γιορτή για καλό σκοπό. Όπως όλοι ξέρετε, 200 χρόνια πριν, η Ακρόπολη κυριολεκτικά κατατεμαχίστηκε. Τώρα έχουμε όλοι μπει σε αυτή τη μάχη, σε αυτόν τον αγώνα, για να επανενώσουμε τα γλυπτά μας και να τα φέρουμε πίσω, στη φυσική τους θέση, εδώ, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία που εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και, αύριο βράδυ, χάρη σε εσάς, αυτή η εκστρατεία θα αποκτήσει νέα ορμή.»

Με τη σειρά της, η Υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως δήλωσε:
«…Σε δύο πράγματα θέλω να αναφερθώ, στη σύλληψη και στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Πρώτον, όσον αφορά στη «σύλληψη»: Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στη σύλληψη αυτής της σπουδαίας ιδέας και, κυρίως, τον Ντέσμοντ Τσάιλντ, τον Γιώργο Λεμπέση και, φυσικά, τον Φοίβο. Αποτελούν όντως την καταλυτική δύναμη που βρίσκεται πίσω από αυτή τη μοναδική συναυλία. Πιστεύω ότι, πράγματι, αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να επιτευχθεί η ακόμα μεγαλύτερη διεθνής ευαισθητοποίηση για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα. Έρχεται να αναδείξει την τεράστια δύναμη της μουσικής να ενώνει και να κινητοποιεί τους ανθρώπους για να αναλαμβάνουν δράση. Δεύτερον, όσον αφορά την «υλοποίηση»: Ακούσατε τους καταπληκτικούς καλλιτέχνες που είναι μαζί μας σήμερα και θα ήθελα, πραγματικά, να ευχαριστήσω θερμά κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά που ένωσε τις δυνάμεις του μαζί μας και συμφώνησε να θέσει τη μουσική του στην υπηρεσία αυτού του σκοπού. Πολλοί από εμάς που βρισκόμαστε εδώ με αυτή τη μουσική μεγαλώσαμε, υπό τους ήχους αυτής της μουσικής χορέψαμε και αυτά τα τραγούδια τραγουδάμε ακόμα εδώ και τόσα χρόνια. Αυτό είναι που μας φέρνει σήμερα εδώ.»


Η κυρία Λιάνα Μόσχου, Διευθύντρια Στρατηγικής και Επικοινωνίας Μάρκετινγκ Ομίλου COSMΟΤΕ αναφέρθηκε στη δέσμευση της εταιρείας για την υποστήριξη και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού. Όπως δήλωσε: «Στη θέα του ιερού βράχου της Ακρόπολης που αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα θησαυρό πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε έναν κοινό σκοπό. Την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. ».
Μεταξύ άλλων είπε: «Η COSMOTE, εδώ και πολλές δεκαετίες, αποτελεί περήφανο πρεσβευτή του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής κουλτούρας …
Για εμάς, η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης δέσμευσης για την υποστήριξη και προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, που περιλαμβάνει έναν πλήθος πρωτοβουλιών, καθώς για εμάς, ένας καλύτερος κόσμος πρέπει να ξεκινάει από το παρελθόν μας για να μας πάει ακόμα πιο μπροστά. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, να βρεθούμε σύντομα ξανά εδώ, όλοι μαζί, αυτή την φορά σε μια γιορτή επανένωσης των γλυπτών μας πίσω στο μέρος που πραγματικά ανήκουν. Στο δικό μας μουσείο, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, για τον οποίον γεννήθηκαν.»

Ο ίδιος ο Desmond Child έστειλε το δικό του μήνυμα του προς το ελληνικό και διεθνές κοινό:
«Θεέ μου, αν αρχίσω να μιλάω, θ’ αρχίσω να κλαίω.
Δουλεύουμε ασταμάτητα για αυτή τη συναυλία από το περασμένο καλοκαίρι, κάθε μέρα, για μία μόνο βραδιά. Νιώθω τόσο μεγάλο δέος που βρίσκομαι εδώ και ξέρω ότι θα περάσουμε φανταστικά αύριο. Θέλω να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλους τους καλλιτέχνες, τους μουσικούς, όλους που συμμετέχουν στη συναυλία. Οφείλω να πω επίσης ότι δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς την COSMOTE, η συνεισφορά κατέστησε απολύτως εφικτή την πραγματοποίηση της συναυλίας, όπως και η συνέργεια όλων μας. Δημιουργείται κατά κάποιον τρόπο η αίσθηση ότι όλα κύλησαν αυτόματα, επειδή έγιναν πολύ εύκολα, ιδίως με τη συμβολή του Φοίβου και της Spicy Events. Ό,τι αγγίζουν γίνεται τέλειο. Δεν έχω δει ποτέ τίποτα σαν αυτό, ιδίως στη σόου μπίζνες. Σας ευχαριστώ όλους τόσο πολύ που ήρθατε από τόσο μακριά. Ένα θα πω, με συγκλονίζει απλώς και μόνο η παρουσία των γλυπτών εδώ... αποτελούν κομμάτι ενός ιερού ναού και πρέπει να είναι ενωμένα, σπαράζουν γιατί θέλουν να είναι μαζί, γι’ αυτό σας ευχαριστώ τόσο πολύ που μου επιτρέπετε να είμαι κι εγώ ένα κομμάτι της Ελλάδας. Ο σύζυγός μου, ο Κέρτις, και οι γιοί μας είναι εδώ. Ερχόμαστε στην Ελλάδα εδώ και δεκαπέντε χρόνια και είναι το δεύτερο σπίτι μας. Σας ευχαριστούμε που μας βάλατε στην καρδιά σας.»

 

 


Photos by Thomas Daskalakis