news

Desmond Child Rocks The Parthenon - Concert - 27/6/2022

DESMOND CHILD ROCKS/ROCKED THE PARTHENON
27 IOYNIOY 2022 • ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ


ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ COSMOTE


Η πραγματοποίηση ενός ονείρου.


Ο Desmond Child λατρεύει την Ελλάδα την οποία θεωρεί λίκνο του πολιτισμού και της κουλτούρας, και στην προσπάθεια του να στρέψει το βλέμμα της παγκόσμιας κοινής γνώμης στη δίκαιη υπόθεση της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, οραματίστηκε μία μεγάλη συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μέρος των εσόδων της οποίας θα δίνονταν στο Μουσείο Ακρόπολης για την περαιτέρω υποστήριξη αυτού του αιτήματος. Το όνειρο αυτό το μοιράστηκε με τον καλό του φίλο, τον Έλληνα συνθέτη και παραγωγό Φοίβο / Phoebus, ο οποίος έχοντας δηλώσει πολλές φορές δημόσια την αγάπη και τον θαυμασμό του για τον μέντορά του, όπως τον αποκαλεί, Desmond Child, ανέλαβε χωρίς δεύτερη σκέψη να το πραγματοποιήσει, αποδεικνύοντας έτσι ότι η μουσική αποτελεί την κινητήριο δύναμη, για την επίτευξη ακόμα και του πιο δύσκολου εγχειρήματος.


Την Δευτέρα 27 Ιουνίου έλαβε χώρα στο κατάμεστο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το φαντασμαγορικό show Desmond Child Rocks The Parthenon.


Ο Desmond Child και οι διάσημοι φίλοι του ρόκαραν κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και αποθεώθηκαν τόσο από τους Έλληνες, όσο και από τους ξένους θεατές, που κατέφθασαν στη χώρα μας αποκλειστικά γι’ αυτή την SOLD OUT συναυλία, που δικαίως χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η συναυλία του καλοκαιριού και όχι μόνο.


Η αρχή έγινε με τον θρυλικό οικοδεσπότη Desmond Child να ανεβαίνει στη σκηνή και τραγουδώντας τις μεγάλες επιτυχίες του να ξεσηκώνει το κοινό, που δεν σταμάτησε στιγμή να τον χειροκροτεί.
Τα λαμπρότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής : ο ανατρεπτικός Alice Cooper, η εκρηκτική Bonnie Tyler, η εκθαμβωτική Rita Wilson, ο Έλληνας Super Star Sakis Rouvas, οι The Rasmus, ο “Greek brother” του Desmond Child Giorgos Lempesis, και οι ταλαντούχοι Kip Winger, Chris Willis, Leo Dante, Tabitha Fair, Justin Benlolo και Andreas Carlsson
με τη συνοδεία του Desmond Child στο μπλε πιάνο του, μάγεψαν το κοινό του Ηρωδείου χαρίζοντας μοναδικές ερμηνείες που ενθουσίασαν και συγκίνησαν.
Το κοινό είχε τη χαρά να απολαύσει διαχρονικές επιτυχίες, όπως οι: Livin’ On A Prayer • You Give Love A Bad Name • Crazy • I Was Made For Lovin' You • Dude Looks Like A Lady • If You Were A Woman • I Hate Myself for Loving You • Poison • Bed Of Nails • How Can We Be Lovers • Livin’ La Vida Loca • The Cup Of Life • Living In A World Without You • Jezebel • Kings and Queens.
Επί σκηνής τον Desmond Child συνόδευσαν κλασική ορχήστρα εγχόρδων από μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra, μια ροκ μπάντα αποτελούμενη από Έλληνες μουσικούς και η 30μελής Παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου.
Η μεγάλη αυτή συναυλιακή εμπειρία έκλεισε με τον Desmond Child να τραγουδά μόνος του στο πιάνο τη μεγάλη επιτυχία “(You Want To) Make A Memory” και το κοινό να συμμετέχει με τα φωτισμένα κινητά του υψωμένα, φορτίζοντας συναισθηματικά την ατμόσφαιρα.
Η δημιουργική σκηνοθεσία του μοναδικού Φωκά Ευαγγελινού, ανέδειξε με τον πιο όμορφο και λαμπερό τρόπο τη σπουδαιότητα του οράματος του Desmond Child για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. #ReuniteParthenon
Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.


Μεγάλος Υποστηρικτής της συναυλίας ήταν η COSMOTE, που στηρίζει διαχρονικά τον πολιτισμό με πρωτοβουλίες και δράσεις για την ανάδειξη και προστασία της ελληνικής πολιτισμικής κληρονομιάς.


Photos by Thomas Daskalakis & ndpphoto.gr


DESMOND CHILD ROCKS THE PARTHENON
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ


Υπό την Αιγίδα των:
- Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
- Δήμος Αθηναίων
- Acropolis Museum - Μουσείο Ακρόπολης


ΜΕΓΑΛΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ COSMOTE


Υποστηρικτής:
Grand Hyatt Athens


Παραγωγή: Spicy & AMUSE